Stillingsannonse:

Sandnesposten søker nyhetsredaktør

Søknadsfrist: Snarest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sandnesposten

Er et mediehus i en av Norges mest spennende regioner. Vi setter vår stolthet i å levere vesentlig og viktig journalistikk, som skaper entusiasme og debatt, i en by med mer enn 81.000 innbyggere. Avisen har mer enn 9000 abonnenter og 21.300 lesere. Redaksjonen teller 14 årsverk. Sandnesposten er en del av Amedia.

Amedia er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernets medier mer enn to millioner lesere gjennom sine 89 lokalaviser, Nettavisen, Nationen, 11 lokale nettsteder og tre fagtidsskrifter.

Med redaksjonelle medarbeidere over hele landet sørger vi for at våre lesere blir løpende oppdatert med nyheter og annet viktig innhold. Samtidig bidrar våre selgere og annonser til å skape verdi og effekt for annonsører over hele Norge.

Amedia har også en omfattende trykkeri- og distribusjonsvirksomhet. Konsernet har 2.100 ansatte og omsatte i 2021 for 4,1 milliarder kroner.

Amedia er sertifisert av Great Place to Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

Vil du bli en del av et av landets mest hurtigvoksende lokale mediehus?

Er du en tydelig redaksjonell leder med hjerte for god lokaljournalistikk? Har du lyst til å sette dagsorden i en av Norges største byer? Trigges du av utfordringen om å styrke posisjonen i et marked hvor det er stor konkurranse om lesernes oppmerksomhet? Da kan stillingen som nyhetsredaktør i Sandnesposten være noe for deg!

Sandnesposten har over flere år hatt landets største abonnementsvekst, og har de siste tre årene økt fra fire til 14 journalister. Sandnespostens ambisjon er å bli den viktigste formidleren av lokale nyheter i Sandnes kommune. Et mediehus som, i tillegg til kjapp nyhetsformidling, går i dybden og er grundig i alt vi gjør. Vi skal være et mediehus som like gjerne bruker lyd og levende bilder som tekst for å formidle journalistikken vår best mulig.

Vi søker en nyhetsredaktør som ønsker å være tett på folk og sette dagsorden. Vi skal være først med det siste og speile livene til menneskene i Sandnes. Hvis du er en leder som evner å sette en tydelig retning, bør du lese videre. Vi ser etter deg som står støtt i krevende redaksjonelle avgjørelser. Du ønsker å servere innhold som ligger tett opptil hva leserne snakker om hver dag. Vi søker en dyktig og ambisiøs leder som har en klar forståelse av hvordan Sandnesposten kan videreutvikle sin sterke posisjon og fortsette sin digitale vekst.

Konkret innebærer stillingen blant annet følgende ansvar:

  • Leder- og resultatansvar
  • Personalansvar og medarbeiderutvikling
  • Sammen med ansvarlig redaktør ta ansvar for å gjennomføre vedtatt strategi

For å lykkes, tror vi rette kandidat har følgende:

  • Redaksjonell ledererfaring
  • Dyp samfunnsforståelse og god presseetisk innsikt
  • Forståelse for hvilket innhold som engasjerer leserne
  • Kommersiell forståelse
  • Du er en typisk kulturbygger og vet hvordan du samler et lag om en felles retning
  • Du er opptatt av innsikt og analyse

Hva ser vi etter?

Vi skal skape et sterkt redaksjonelt felleskap og det beste arbeidsmiljøet for mediefolk på sørvestlandet. Da trenger vi en engasjert, inkluderende og tydelig leder som evner å inspirere sine medarbeidere. Videre er disse egenskapene viktige:

  • Du er uredd, ambisiøs og endringsorientert
  • Du er selvstendig og god til å prioritere
  • Du har stor gjennomføringsevne – alene og gjennom andre
  • Du har en velutviklet evne til å skape tillitsfulle relasjoner og får med deg folk
  • Du er prestasjons- og resultatorientert

Vårt løfte til deg!

Sandnesposten er en del av Amedia – et stort konsern som satser over hele landet. Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe i Amedia her. Podcast om Amedia og mediebransjen i Norge finner du her.

  • Som nyhetsredaktør i Sandnesposten får du mulighet til å dra veksler på et sterkt utviklingsmiljø med høy kompetanse i Amedias sentrale organisasjon, og ikke minst gode kolleger over det ganske land.
  • Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser.
  • Du får lede en ung og pulserende redaksjon som kjemper hver dag for å vinne nyhetskrigen på Nord-Jæren.
  • Du blir en del av et miljø som satser tungt på direktesendinger, og som også har sikret seg viktige senderettigheter de neste årene.
  • Du kommer til en avis i vekst, men som fortsatt har potensial til å nå atskillig flere enn vi gjør i dag. Det skal vi klare gjennom god nyhetsledende lokaljournalistikk.
  • Arbeidssted er i Langgata midt i Sandnes sentrum – nylig kåret til landets mest attraktive by av Kommunal- og distriktsdepartementet.
  • Du får et stort og viktig dekningsområde som huser noen av landets største virksomheter. Bare i Sandnes kommune bor det 81.000.

Nysgjerrig på å vite mer?

Ta en uforpliktende prat med vår ansvarlige redaktør Frode Myhra Gjerald,
916 08 428 / frode.gjerald@sandnesposten.no

Søknadsfrist: snarest

Søk på stillingen her

Bygg inn artikkelen

Kopier og lim inn HTML-koden under på en side der du vil vise denne artikkelen.

Lukk

Powered by Labrador CMS